facebook_logo Facebook instagram_logo Instagram
mail_icon radicsautosiskola@gmail.com phone_icon +36 (70) 633 60 91
Gyakori Kérdések | Radics Autós Iskola

Gyakori kérdések

Van-e részletfizetési lehetőség?

Igen. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a jogosítvány megszerzése manapság nagy anyagi terhet jelent, ezért igyekszünk a legjobb részletfizetési feltételeket biztosítani tanulóink számára.

Hol tudom az orvosi alkalmassági igazolást megcsináltatni?

Egyszerűen csak a háziorvosodhoz kell elmenned, és mondani neki, hogy egy orvosi alkalmassági igazolást szeretnél autóvezetéshez. Ennek természetesen díja van, amit ott, a háziorvosodnál kell fizetni. Az orvosi alkalmassági vizsgálaton az orvos megállapítja, hogy egészségügyileg alkalmas vagy-e a járművezetésre. Fontos tudni, hogy bizonyos betegségekkel nem vezethetsz gépjárművet. Ebben az esetben a hatóságoktól nem kaphatod meg a jogosítványt, hiába vizsgáznál sikeresen.

Mit kell tudni az elsősegély vizsgáról?

Az elsősegély vizsga szükséges ahhoz, hogy miután minden vizsgádat sikerrel zártad, a Nemzeti Közlekedési Hatóság ki tudja állítani neked a vizsgaigazolásod. Így ez elengedhetetlen, viszont nem sürgős, ráér a vizsgáid végéig. A tanfolyamról és a vizsgáról felmenthetők az alábbi személyek: Orvostudományi egyetemen szerzett orvosi, fogorvosi, gyógyszerészi, állatorvosi diplomával rendelkezők. Védőnői, dietetikusi, mentőtiszti, gyógytornász, egészségügyi szakoktatói, diplomás ápolói oklevéllel(képesítéssel)rendelkezők. Közegészségügyi felügyelői szakon végzettek és egészségügyi szakiskolát végzettek.

Még soha nem vezettem. Ez hátrány?

Nem! Nem kell megijedned, azért jössz hozzánk, hogy megtanítsunk mindenre. Ha még nem vezettél, az inkább előny lehet a számodra, hiszen nincsenek még berögzült „rossz” szokásaid, amelyekre a tanórák során hosszú időt kellene szánni, mire a helyes módon csinálod. Gyere bátran, tanuld meg hogyan kell! Autósiskolám legfőbb célja, hogy minden tanulóm olyan elméleti és gyakorlati tudásra tegyen szert, -a járművezető képzés során-, melynek birtokában felelősségteljes, felkészült és önálló közlekedésre képes partnerré válik a vezetői engedély megszerzését követően.

Nagyon félek a vezetéstől. Az oktatóm türelmes lesz velem? Nem fog kiabálni ha valamit rosszul csinálok?

Igen, sajnos sok ilyet hallani, amikor a tanuló előre retteg az óráktól, mert az oktatója folyton ideges, türelmetlen és ordítozik vele. De megnyugtatlak: Nálunk ilyennel biztos hogy nem fogsz találkozni! Minden oktatónk kedves és türelmes a tanulóival, hiszen tisztában van vele, hogy egy igen bonyolult, összetett és felelősségteljes dolog a vezetés. Kifejezetten nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy az iskolánknál lévő oktatók türelmesek legyenek, és színvonalas oktatásban részesülj. Célunk, hogy az éppen aktuális körülményekhez igazodva a legmagasabb szintű képzést nyújtsuk a tanulók egyéni képességeit figyelembe véve. Ehhez a sikeres együttműködéshez a tudásunk, szakértelmünk, és türelmünk legjavát nyújtjuk

Mennyi időm van a KRESZ vizsgát sikeresen letenni?

A tanfolyam indulásának napjától összesen 9 hónap áll rendelkezésedre, hogy megpróbálkozz legalább egyszer a KRESZ vizsgával, még ha nem is sikeresen. Valamint a tanfolyam indulásának napjától összesen 12 hónap áll rendelkezésedre, hogy sikeres KRESZ vizsgát tégy.

Mennyi időm van a forgalmi vizsgát sikeresen megcsinálni?

A sikeres KRESZ vizsgádat követően 2 év áll rendelkezésedre, hogy sikeres forgalmi vizsgát tégy.

Milyen papírokra, dokumentumokra van szükségem a jelentkezésnél?

A jelentkezéshez szükséges a személy igazolványod, ami alapján a személyes adataidat vesszük fel, illetve ha van már valamilyen kategóriában jogosítványod, akkor annak a fénymásolata szükséges. Továbbá, egy orvosi alkalmassági igazolás, amit a háziorvosod állít ki neked, és amit legkésőbb a tanfolyam indulásáig hoznod kell. Végül szükség van az általános iskolai bizonyítványodra (vagy e fölött bármi jó), amellyel igazolhatod a 8. általános iskolai végzettségedet. Ezt bemutathatod a tanfolyam elvégzése során, de lehetőséged van a forgalmi vizsgát követően a Közlekedési Hatóságnál is személyesen bemutatni. Elfogadható helyette a „hallgatói jogviszony” igazolás is, amennyiben jelenleg középiskolai vagy felsőoktatásban tanuló/hallgató vagy.

Hogyan válthatom ki a jogosítványom?

A sikeres forgalmi vizsgát követően már csak egy lépés van hátra: el kell látogatni egy tetszés szerinti kormányablakba 3 munkanap eltelte után, ahol kezdeményezheted a jogosítvány kiváltását. Itt be kell majd mutatnod a korábban már megcsináltatott orvosi alkalmassági igazolást, továbbá a személyazonosításhoz szükséges iratokat, valamint a sikeres elsősegélynyújtó vizsgáról szóló, Magyar Vöröskereszt által kiállított igazolást is.